Redizajn bloga: Dizajn planina

28. Sep 2017 • DIZAJNWEB DIZAJNOstavite komentar »

Kada sam radila na prvom dizajnu bloga nisam ga pravila da bude responsive, tj. da se lepo vidi i na mobilnim uređajima. I, to je nekako stajalo, kao sad ću, sad ću…ali nikako nisam nalazila vremena da ga napravim da bude responsive (uvek dobar izgovor). Pošto mislim da u životu za sve postoji pravo vreme, tako je i blog čekao na svojih pet minuta da bude bolje vidljiv na manjim uređajima. I, konačno je dočekao.

Mogla sam da uzmem gotovu WordPress (responsive) temu i smanjim sebi posao, ali onda ne bih imala potpunu kontrolu nad dizajnom. Kao što sam prvi dizajn bloga radila sama od nule, tako sam se odlučila da i novi dizajn radim sama. Volim kada imam slobodu odlučivanja gde će šta da stoji, kako će da izgleda, kako će da se ponaša, koje boje će da bude,…sam svoj gazda (a, ovaj gazda voli da se igra u CSS-u :) ).

Prvi dizajn bloga

Novi dizajn nije mnogo drugačiji od prethodnog. Razlikuje se uglavnom header, tj. gornji deo bloga. Ali je jednostavnijeg dizajna i pregledniji od prethodnog. Nema mnogo stvari koje mogu da odvlače pažnju, jer akcenat je svakako na sadržaju bloga, a ne na dizajnu.

Zadržala sam koncept krugova, koji je u prvom dizajnu bio prilično upadljiv. Svoju sliku sam stavila u kružnom obliku (Da, to sam ja. Ne ličim mnogo na crtež devojke koja je pre bila na blogu, ali to sam opet bila ja. Onako kako me je neko drugi video ili želeo da vidi i prikazao olovkom i svojom kreativnošću). Društvene mreže sam ostavila u bojama krugova, koje su bile ranije. Volim krugove, jer nemaju ivice, početak, kraj,…kao da ne ograničavaju, nego daju slobodu. Da se krećemo, razvijamo i rastemo.

Boje koje preovladavaju na blogu su zelena i narandžasta, kao što su i boje logoa, koji sam takođe malo izmenila.

A, sa novim dizajnom stižu i novi tekstovi na blogu. Vidimo se od sada i na mobilnim uređajima, da zajedno otkrivamo nove kutkove Srbije i naše ličnosti!