Osobina koju bi današnji čovek trebalo da poseduje + poklon osmosmerka

12. May 2015 • DIZAJNRADIONICA1 Komentar »

Jedno istraživanje je pokazalo da svi automobili, bez obzira kojom brzinom se kreću, stignu na cilj sa razlikom od 5 minuta. To znači da ako je neki automobil projurio pored vas vozeći 200 km na sat, a vi se pridržavali propisa i išli 80-100 km na sat, velika je verovatnoća da ćete ga sustići u jednom momentu. Jer, uvek je tu neki semafor koji će da ga uspori. Ili, kamion koji ne može da pretekne. Ili čekanje na graničnom prelazu. Ili će napraviti pauzu na nekoj pumpi. Za tih 5 minuta i nije vredno tolike žurbe. Svi ćemo stići na cilj, važno je da sačuvamo glavu na putu do cilja.

autoput beograd

Živimo u vremenu koje ne čeka nikoga. Zato stalno žurimo negde da stignemo i nešto da završimo. Ali, prečice do cilja nema. Svi trčimo istu trku. Jedina je razlika što neko trči na 100m, neko trči sa preponama, a neko maraton od 42km. Zar ne bismo svi voleli da možemo da istrčimo tih 100m i da brzo dođemo do cilja? Nažalost, većina nas trči trku sa preponama ili maraton od 42km. Naš put do cilja je otežan mnogim preprekama i poteškoćama na putu. A, da bismo se izborili sa svim onim što nam nosi život, potrebno nam je mnogo, mnogo…

Stručnjaci kažu da se ova osobina može naučiti. Ne znam da li je to tačno, ali ako jeste, sigurna sam da bi svi đaci u jednoj takvoj školi bili Srbi. Nama je ova osobina potrebna kako na duge staze, tako i u svakodnevnim situacijama. Spisak takvih situacija je dugačak, a naš fitilj sve kraći. Zato se naoružajte ovom osobinom na vreme, jer ona vam je potrebna na svakom koraku. Pokupite model od nekoga iz blizine ko je opušten ili jednostavno shvatite da vam žurba i nerviranje neće pomoći. Najverovatnije će vas samo usporiti.

Ako do sada niste pogodili koja osobina je u pitanju, rešite ovu osmosmerku koju sam napravila sa ciljem da vežbate ovu osobinu. U osmosmerci se nalazi 65 pozitivnih osobina, koje bi trebalo da pronađete i obeležite. Ona slova koja preostanu daju naziv osobine o kojoj je ovde bilo reč.

A, vi lepo odštampajte osmosmerku, zavalite se u fotelju i počnite polako da vežbate ovu osobinu. Trebaće vam još ukoliko sutra, kad izađete iz kuće i kad vas ponese talas životnih problema.

osmosmerka-linkp.s. Kliknite na sliku osmosmerke da biste mogli da je otvorite u .pdf formatu.