Magnet za olovke za frižider od kutije cigareta

7. May 2015 • DIZAJNRADIONICAOstavite komentar »

magnet za olovke za frizider od kutije cigareta

Taman vam je ponestalo kafe ili šećera i hoćete to da napišete na ceduljicu kao podsetnik da kupite kad sledeći put budete išli u kupovinu, ali nijedne olovke na vidiku. Svuda u kući olovke, a u kuhinji nigde. Baš kad je najpotrebnija. Meni se to stalno dešavalo. I, nakon neuspešne potrage za magnetom za olovke, odlučila sam da ga sama napravim od kutije cigareta (ko bi rekao da ću ja da pronađem svrhu kutiji cigareta?!).

magnet-za-olovke-materijal

Potreban materijal:

– kutija cigareta
– samolepljivi tapet
– magnet
– super lepak
– makaze

Možete da koristite bilo koje cigarete, ali gledajte da kutija bude tvrđa. Ako ste pušač, onda ste već pronašli vašu kutiju. A, ako niste, sigurna sam da znate nekog ko puši cigarete, pa uzmite od njega. Tu ste već uštedeli na kutiji.

Za samolepljivi tapet izaberite dezen sa manjim šarama ili malim razmakom između šara, jer je u pitanju mala kutija, pa se neće baš primetiti ako je šara velika ili je razmak između šara veliki. Naravno, možete i jednobojan tapet, ali gledajte da nije čisto bele boje, jer će se verovatno provideti. Sigurna sam da ne biste želeli da vam se providi tekst o tome kako je pušenje cigareta štetno po zdravlje, koji je ispisan i uokviren crnom bojom.

Makazama isecite poklopac na kutiji cigareta. Najbolje bi bilo da koristite manje makaze, kao što su makaze za nokte, jer će one lakše prići ivicama kutije. Ali, možete i sa običnim makazama. Zatim, isecite parče samolepljivog tapeta i krenite sa lepljenjem od duže, tj. zadnje strane kutije. U slučaju da se šare ne uklope najbolje, ta strana će ionako ići pozadi, pa se neće videti. Ostavite par santimetara dole i gore.

Donji deo kutije oblepite kao da pakujete poklon. Prvo zalepite levu i desnu ivicu, a onda gornju i donju. Ali, gledajte da gornja ide preko donje, kao što je prikazano na slici gore desno (naravno, kutija je postavljena tako da leži na dužoj strani).

Gornji deo je malo komplikovaniji za lepljenje, ali sigurna sam da ćete se snaći. Tapet koji vam je višak u gornjem delu secite po uglovima kutije sve dok ne dođete do ivice kutije. I, tako na sva četiri ugla. A, onda svaki deo pritisnite da se zalepi unutar kutije. Ako vam ovako ne izgleda lepo, uvek možete kutiju da oblepite tapetom i iznutra. U svakom slučaju, imajte u vidu da će u njoj stajati olovke, pa se to i neće toliko videti.

Ako imate jedan magnet, zalepite ga super lepkom u gornjem delu, da se ne bi desilo da se kutija prevrne, pa da vam popadaju olovke. Najbolje bi bilo da zalepite jedan gore i jedan dole. Ako nemate dva magneta, možete da upotrebite flekicu za stolice, i to da zalepite u donjem delu. To je čisto da bi cela zadnja površina lepo nalegla na frižider, ali i jedan magnet zalepljen gore će držati. Samo gledajte da je magnet jak.

Eto! Jednostavno rešenje, a meni je mnogo pomoglo. Nadam se da će i vama!