Dizajn i izrada sajta: Dragan Aleksandrić

8. Jul 2015 • DIZAJNWEB DIZAJN4 Komentara »

Ne znam za vas, ali ja kad god sam slušala neku pesmu, nikada nisam razmišljala o tome ko je pisao muziku. Znala bih ko izvodi pesmu, ali ne i ko je napisao note. To je isto kao i kada odgledate film i znate ko su glumci, jer ih vidite kako glume, ali ne interesuje vas mnogo ko je režiser filma. Ali, kompozitor, režiser,…oni su ti od kojih sve počinje. Sve te pesme i filmovi ne bi postojali da nije njih.

Zato volim da radim na različitim projektima, jer imam priliku da stalno učim nove stvari. Svaki sajt nosi sa sobom nešto novo o ljudima za koje radim i njihovim delatnostima.

Dragan Aleksandrić je kompozitor mnogih narodnih pesama i kola, koje pevaju i izvode najpoznatija imena naše narodne muzike. Ako niste znali ko stoji iza pesama “Jesen sedamdeset i neke”, “Luckasta si ti”, “Pozdravi je, pozdravi”,…i većine pesama Miroslava Ilića, sada znate. A, to je samo mali deo onoga što je Dragan Aleksandrić napisao u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Dizajn sajta

Sajtom dominira tekstura starog papira, prošarana notama koje je kompozitor pisao, što ukazuje na činjenicu da su njegove pesme, iako davno napisane, još uvek očuvane u narodu. U dizajnu sajta korišćena je i crvena boja, koja ističe energičnost i jačinu ličnosti samog kompozitora.

Logo je napravljen tako da se prilagođava bilo kojoj pozadini. Izgleda kao da je isklesan iz kamena, što predstavlja kompozitora velikog imena, čije će pesme trajati godinama.

Ono što mnogi zaboravljaju prilikom dizajna, to je ikonica koja ide uz sajt – favikon (eng. favicon). To je mali detalj, koji može doprineti ukupnoj slici sajta. U ovom slučaju, pošto je reč o kompozitoru, čiji je glavni instrument harmonika, to je i najvažniji detalj po kojem bi trebalo da bude prepoznatljiv.

Posetite sajt kompozitora Dragana Aleksandrića

(Izrada sajta – HTML, CSS, PHP, MySQL)