Bojanka za odrasle: Obojite Požarevac

30. May 2017 • DIZAJNRADIONICAOstavite komentar »

Bojanka za odrasle pdf - zgrade na Trgu Oslobodjenju u Pozarevcu

Da li ste se nekada zapitali zašto deca vole da crtaju i boje? Vi im date papir i bojice, a oni sede mirni i boje. Crtanjem i bojenjem deca izražavaju ono što ne mogu rečima – svoja osećanja, raspoloženja, strahove i želje. Neko će reći: ali njih ne opterećuju problemi kao što opterećuju nas odrasle. Oni mogu bezbrižno da boje. Možda, ali…zar ih ne zovemo “malim ljudima”? Zar nas ne iznenade svaki put svojim neverovatnim zapažanjima? Deca uče od odraslih, ali i odrasli bi trebalo da uče od dece.

Kažu da je bojenje slično meditaciji, a ona pomaže kod oslobađanja od stresa. Skoncentrišete se na ono što radite i ne mislite ni na šta drugo. Problem ionako nećete rešiti tako što ćete misliti stalno o njemu ili se nervirati zbog njega. Tako ćete samo sebi naškoditi i u tom nerviranju nećete nikako videti rešenje problema.

Dok bojite, problemi i misli vam samo prolaze kroz glavu i idu dalje, jer ste vi usredsređeni na šaru koju bojite i bojicu kojom ćete da je obojite. Poenta je da se osećate dobro dok to radite, a ne da bojite na silu, jer je neko rekao da to smanjuje stres. Ovo važi za bilo koji hobi kojim se bavite, ne mora da bude bojenje.

Meni je zanimljivo da bojim. Videla sam da me to opušta i pomaže da ne mislim na stvari koje me inače opterećuju. Ionako se često opterećujemo zbog stvari koje ne možemo da promenimo ili koje su nam drugi ljudi nametnuli.

Ova bojanka je nastala od fotografija koje sam napravila u Požarevcu. Ako ne znate koje boje su zgrade, možete da ih nađete na razglednici iz Požarevca, a možete da ih bojite i po svojoj želji.

Nema pravila kod bojenja. Svako je slobodan umetnik. Uzmite bojice ili flomastere u ruke i obojite grad kako vi želite i kako se osećate. Budite dete makar 15 minuta!

Kliknite na bilo koju sliku da bi vam se otvorila bojanka u .pdf-u  ili da biste je download-ovali.