Dizajn i izrada sajta: Dragan Aleksandrić

8. Jul 2015 • DIZAJNWEB DIZAJN4 Komentara »

aleksandric-dizajn

Ne znam za vas, ali ja kad god sam slušala neku pesmu, nikada nisam razmišljala o tome ko je pisao muziku. Znala bih ko izvodi pesmu, ali ne i ko je napisao note. To je isto kao i kada odgledate film i znate ko su glumci, jer ih vidite kako glume, ali ne interesuje vas mnogo ko je režiser filma. Ali, kompozitor, režiser,…oni su ti od kojih sve počinje. Sve te pesme i filmovi ne bi postojali da nije njih.

Zato volim da radim na različitim projektima, jer imam priliku da stalno učim nove stvari. Svaki sajt nosi sa sobom nešto novo o ljudima za koje radim i njihovim delatnostima.

Dragan Aleksandrić je kompozitor mnogih narodnih pesama i kola, koje pevaju i izvode najpoznatija imena naše narodne muzike. Ako niste znali ko stoji iza pesama “Jesen sedamdeset i neke”, “Luckasta si ti”, “Pozdravi je, pozdravi”,…i većine pesama Miroslava Ilića, sada znate. A, to je samo mali deo onoga što je Dragan Aleksandrić napisao u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Dizajn sajta

Sajtom dominira tekstura starog papira, prošarana notama koje je kompozitor pisao, što ukazuje na činjenicu da su njegove pesme, iako davno napisane, još uvek očuvane u narodu. U dizajnu sajta korišćena je i crvena boja, koja ističe energičnost i jačinu ličnosti samog kompozitora.

aleksandric-dizajn-boje-fontovi

Logo je napravljen tako da se prilagođava bilo kojoj pozadini. Izgleda kao da je isklesan iz kamena, što predstavlja kompozitora velikog imena, čije će pesme trajati godinama.

aleksandric-dizajn-logo

Ono što mnogi zaboravljaju prilikom dizajna, to je ikonica koja ide uz sajt – favikon (eng. favicon). To je mali detalj, koji može doprineti ukupnoj slici sajta. U ovom slučaju, pošto je reč o kompozitoru, čiji je glavni instrument harmonika, to je i najvažniji detalj po kojem bi trebalo da bude prepoznatljiv.

aleksandric-dizajn-favikon

Posetite sajt kompozitora Dragana Aleksandrića

(Izrada sajta – HTML, CSS, PHP, MySQL)